Afgelopen jaar heeft Afke samen met Yara het boek Leren Revalideren geschreven voor de revaliderende sporter. Hierin geven zij, door middel van verschillende fases in je revalidatieproces, vele psychologische tools die jou kunnen helpen om optimaal te herstellen, en er sterker uit te komen. Of je nu topsporter of fanatieke amateursporter bent, zij helpen je om weer vertrouwen te krijgen in je lijf, jezelf en je toekomst.

Voor het tijdschrift Running NL hebben Afke en Yara een artikel geschreven waarin zij kort vrijwel het hele boek bespreken. Zij beantwoorden vragen zoals; Waardoor raak je als loper (weer) geblesseerd? Welke emotionele reacties kan je verwachten? En hoe kan je daar het best mee omgaan?

”Onderzoek van de Rijksuniversiteit in Groningen toonde aan dat geblesseerde sporters drie tot zes weken voorafgaand aan hun  blessure een verminderd psychosociaal herstel kenden in vergelijking met de sporters die geen blessures kregen. Met andere woorden: niet alleen je fysiek herstel is belangrijk, je moet ook psychosociaal herstellen. Zo hebben sporters met stress een groter risico op blessures”

Het hele artikel is te lezen via deze link.