In de voorbereiding kom je met je spelers en staf (weer) bij elkaar na een vrije periode. Meestal met een aantal mensen van het vorig seizoen en met een aantal nieuwe mensen. In deze fase is het belangrijk om elkaar (nog beter) te leren kennen en te bepalen wat de teamwaarden, afspraken, rollen en taken zijn. Tot slot is het ook belangrijk om de gezamenlijke- en individuele doelen te bepalen. Kortom: Wie zijn we? Waar gaan we voor? En waar staan we voor?

Maar hoe ga je al deze vragen aanpakken? Hierover gaf Afke in samenwerking met de KNVB de themabijeenkomst: ‘Optimale voorbereiding op het nieuwe seizoen’. Hierin werd besproken:

  • Praktische tools die bijdragen aan meer zelfkennis over jezelf, je staf en je spelers
  • Kennis over het stellen van doelen en manieren van toepassen
  • Inzicht in hoe je het beste jullie gestelde doelen kunt monitoren
  • Kennis over het belang van een teamcode en tools hoe je deze met je spelers kunt opstellen

Wil jij je team beter laten presteren? Of wil je juist als coach het maximale uit jezelf halen?

Bestel het boek ‘Leren Presteren’ die Afke heeft geschreven, via deze link. Dit staat boordevol tips en werkbladen, om het beste uit jou en je team te halen. Van voorbereiding tot einde van het seizoen.

Of ga het zelf ervaren, en volg een workshop! De komende maanden geven Yara en Afke meerdere cursussen en themabijeenkomsten voor de KNVB. Interesse? Bekijk ze hier.