Johan Derksen en René van der Gijp doen er nogal lacherig over als hun gast, VVV-trainer Jan van Dijk, in een uitzending van Voetbal International vertelt dat hij en zijn selectie baat hebben bif de inbreng van sportpsychologe Afke van de Wouw. Toch niet de voormalige houwdegen van FC Groningen die zijn tegenstander lachend doormidden schopte? De voetballerij is een wereld van macho’s waar nog altijd geen plaats lijkt te zijnvoor ‘zielenknijpers’. Toch is de psychologische factor binnen de voetbalsport er een die onlosmakelijk is verbonden met de evolutie van het populairste spelletje op onze aarde.

Topclubs als AZ, Chelsea en AC Milan besteden niet voor niks ontzettend veel aandacht aan de mentale weerbaarheid van hun spelers. Het gaat tenslotte om een miljoenenbusiness waarin niemand mag verzaken. Ook VVV-Venlo innoveert dus op dit gebied met de inbreng van Van de Wouw.
Afke van de Wouw ontvangt haar bezoek een uur voor de topper tussen VVV en RKC Waalwijk in de Business Lounge van Seacon Stadion De Koel. Sinds dit seizoen is de sportpsychologe werkzaam voor de eerste divisionist. Vorig seizoen verrichtte ze alwat ‘hand- en spandiensten’ voor de Koelclub, maar vanaf deze voetbaljaargang maakt ze structureel deel uit van de technische staf van de kampioen van de Jupiler League.

Alles Palleti – 2009. Voor het volledige artikel: Download hier de PDF