Performance Coaching

Voor sporters, coaches en sportteams

Individuele coaching sessies voor sporters en coaches

Sporters komen vaak bij me, omdat ze tijdens de training beter presteren dan tijdens de wedstrijd. Op de wedstrijd ‘komt het er niet uit’ of het lukt ze niet om ‘optimaal te presteren tijdens de wedstrijd’. Daarmee wordt al aangegeven dat er andere dingen komen kijken bij een wedstrijd dan in een training. Voor je houdings- en bewegingsapparaat zijn het precies dezelfde handelingen, maar je denken maakt er iets bijzonders van. Gedachtes als ‘Nu moet ik het laten zien, ‘Nu moet het goed gaan. Ik mag nu geen fouten maken’, ‘Ik mag nu niet zenuwachtig worden’ zorgen ervoor dat je de wedstrijd anders ervaart. Dit zorgt vaak voor spanning in de spieren, adrenaline en een andere focus. Op zich geen verkeerde veranderingen, maar teveel daarvan kan wel leiden tot mindere prestaties.
In een 1 op 1 coaching sessie wordt samen met de sporter gekeken wat er bij hem of haar speelt. Dit gaat vaak over zaken waar een sporter tegenaan loopt, maar dat hoeft niet. Er zijn ook sporters, die gewoon nog beter willen presteren en daarvoor dergelijke sessies en trainingen gebruiken.
Ook coaches willen graag sportpsychologische principes gebruiken in hun coaching van sporters. Op die manier gaan sporters weer beter presteren. Daarnaast komen coaches ook bij mij voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling.
Tarief informatie

Het tarief van de 1 op 1 gesprekken bedraagt € 106,- per sessie. Deze kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Een sessie wijzigen of afzeggen kan kosteloos indien je dit uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de sessie doet. Zeg je onze afspraak niet of niet tijdig af, dan worden de kosten voor de sessie een rekening gebracht. 

Coaching sessies met sportteam

Teamsport bestaat uit communicatie (tactiek), beslissingen nemen (spelinzicht) en het uitvoeren van deze beslissingen gedurende de wedstrijd (techniek en conditie). Van deze onderdelen is de onderlinge communicatie tussen spelers (verbaal en non-verbaal) de belangrijkste component. Het is van de hoogste orde. Je kunt een fantastische speler zijn met een briljante techniek, maar als je niet samenwerkt met je teamgenoten, wordt het erg lastig om te winnen.

Met alle informatie die een speler binnen krijgt (bijvoorbeeld de positie van zijn medespelers, tegenstanders, keeper, afstand tot goal) maakt de speler op basis van zijn spelinzicht een beslissing. Na het maken van deze beslissing gaat de speler over tot de uitvoering. Een verkeerde pass kan dus ontstaan zijn door het nemen een verkeerde beslissing, of juist door het verkeerd uitvoeren van een in principe ‘goede’ beslissing. Belangrijk om als coach even te checken welke van de twee een rol speelde.

Om je medespelers voorspelbaarder te maken op het veld (=teamwork), zal de onderlinge communicatie (verbaal en non-verbaal) tussen spelers verbeterd moeten worden. Het is dan handig om te weten wat de onderliggende principes van communicatie zijn en hoe je deze kunt beïnvloeden en trainen. 

Tarief van de team-coaching is op aanvraag

 

Workshops voor groepen (bijvoorbeeld verschillende sporters, coaches, (para)medici, (sport) organisaties)

In de workshops voor groepen kunnen verschillende sportpsychologische onderwerpen aan bod komen. Zo verzorg ik de workshop ‘Communicatie’ voor de ploegleiders in opleiding van de Wielren Unie. En in opleiding van de sportfysiotherapeuten en sportartsen heb ik het over de psychologische kant van blessures. Dit zijn echter enkele voorbeelden. Voor meer voorbeelden check ‘presentaties’. Er wordt altijd maatwerk geleverd. Voor referenties klik hier (verwijzing naar de referenties over workshops).

Lezingen/colleges op congressen, in het onderwijs en bedrijfsleven

Naast de workshops in opleidingen wordt ik ook regelmatig gevraagd voor lezingen op congressen en colleges op universiteiten. Ook hier zijn diverse onderwerpen mogelijk, zoals sportpsychologie in de praktijk, presteren onder druk, psychologische kant van blessures, imagery, communicatie, prestatie verbetering door sportpsychologie, zelfvertrouwen, enz. Meer presentaties zijn hier te vinden (link naar presentaties).

In mijn presentaties geef ik veel (praktische) voorbeelden uit de praktijk. Dit zorgt ervoor dat je er de volgende dag meteen kunt toepassen. Er is altijd ruimte voor vragen en interactie. 

Tarief van de workshops en lezingen is op aanvraag.

 

Vragen? Neem contact op!

Volg mij ook op social media:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

Partnerships: